Nyíregyháza

2021.11.08. 10:34

Egyre többen kérik a harmadik védőoltást

KM

A Jósa András kórházban mindennap oltanak

Fotó: MW-archív

Súlyosbodik a járványhelyzet Magyarországon, megyénkben is egyre többen kérik az ingyenes védőoltást, mellyel nagy százalékban elkerülhető, hogy a fertőzés súlyos, életveszélyes tüneteket okozzon – írja közösségi oldalán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház. A bejegyzésből kiderül: a Jósa András Oktatókórház oltópontjain naponta több mint kétszázan jelentkeznek harmadik oltásra, a telephelyi oltópontokon meghirdetett napokon száz felett van azok száma, akik a harmadik oltást akarják felvenni.

A harmadik vakcinára mindenki jogosult, akinek a második oltása óta eltelt négy hónap. Egyre többen vannak, akik az első vagy a második oltást szeretnék beadatni. A Jósa András Oktatókórházban a hét minden napján várják az oltásra jelentkezőket. Telephelyeiken (Nagykálló, Nyírbátor, Mátészalka, Fehérgyarmat, Vásárosnamény) az online rendszerben meghirdetett időpontban fogadják a lakosságot, regisztrálni az EESZT rendszerén keresztül lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában