Fehérgyarmat

2021.11.15. 07:07

Kupakok gyűjtésével segítenek a kis betegnek

A diákok korábban is szerveztek már jótékonysági akciót.

KM

Kupakgyűjtést szervezett a 2021–2022-es tanévben a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola diákpresbitériuma Kovács Attila Ákosnak, akinél gyermekkori izomelhalást (Duchenne-féle izomdystrophiát) diagnosztizáltak az orvosok 2019-ben. A kis­szekeresi óvodásnak úgy szeretnének segíteni a gyarmati refisek, hogy az összegyűjtött kupakok szerény ellenértékét a tanév végén átadják a családnak.

Több hónapon keresztül

Mint Széles Szabolcs pedagógus elmondta, a diákpresbitérium kezdeményezése nem újszerű, hiszen a korábbi tanévekben már sikerült több tonnát összegyűjteniük a kérsemjéni Balogh Máténak is.

− Az összegyűjtött kupakokat 2022. június 6-ig lehet leadni intézményünkben, melynek udvarán egy nagy kupakgyűjtő szívben is el lehet helyezni azokat – tette hozzá a diákpresbitériumot segítő tanár. Mind a diák­presbitérium, mind az intézmény valamennyi dolgozója nagyon fontosnak tartja az önzetlen segítségnyújtást. Mindezt számos nemes cselekedettel, pozitív kezdeményezéssel bizonyították már – tájékoztatta szerkesztőségünket a fiatalok nemes akciójáról Fecske László.

Borítókép: A fehérgyarmati refis diákpresbiterek az idén is kupakgyűjtésre kérnek kicsiket és nagyokat | Fotó: Fecskéné Balla Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában