Kelet-retró

2021.11.22. 16:27

Szebbnél szebb modellek a nagyecsedi divatbemutatón

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 60 éve ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1961. november 22., szerda

Szebbnél szebb modellek a nagyecsedi divatbemutatón

Az elmúlt napokban érdekes és hasznos divatbemutató volt Nagyecseden, ahol a legújabb ruhák bemutatása mellett a mátészalkai földműves-szövetkezet együttese szórakoztatta a közönséget.

Hosszú idő óta ez volt az első ilyen rendezvény a községben, ezért érthetően nagy volt az érdeklődés, elsősorban a lányok és fiatalasszonyok körében. Volt is szép számmal nézőközönség. A szebbnél szebb modellek nagy tetszést arattak, és hogy mennyire érdemes volt ruhabemutatót rendezni, mi sem bizonyítja jobban: az utána következő napokban emelkedett a szakbolt forgalma.

Sokan megjegyezték a bemutató után, hogy hasznos volt, mivel eddig nem tudták, hogy ilyen szép és nagy választék áll a vásárlók rendelkezésére. Olyanok is felkeresték a szövetkezeti boltot, akik eddig hosszú utat tettek meg, hogy vásárlásaikat elvégezzék és egy-egy ruháért Mátészalkára és nem egyszer Nyíregyházára is elutaztak.

Naponta 30-40 ezer kifli és mintegy 20 ezer zsemle készül a Nyíregyházi Sütőipari Vállalat 3. sz. üzemében. Egyre javul a minőség, jobbak a termékek. A képen Botos Ignác vető boszorkányos fürgeséggel formálja a süteményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában