Mátészalka

2021.12.01. 07:15

Betegőrző monitort kaptak a mátészalkaiak

A 18. K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázaton két megyei intézmény is nyert.

KM

2021. november 29. – K&H Gyógyvarázs pályázat eredményhirdetés.

Az egészségügy újból a vírus megfékezésére és a covidos betegek gyógyítására fókuszál, a mindennapi orvosi ellátásra ezért kevesebb idő és szakember jut. Ezért fontos, hogy a kórházak és rendelők korszerű műszerekkel legyenek ellátva, amelyekkel gyorsabb a diagnosztika és a kezelés.

A gyerekek gyógyításáért

A 18. K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázaton 11 kórház és orvosi rendelő nyert a gyermek intenzív terápiában és a sürgősségi orvosi ellátásban nélkülözhetetlen digitális eszközöket. Az olykor egészen apró innovatív műszerek ugyanis hatalmas segítséget jelentenek: kisebb megterhelést okoznak a beavatkozások során, csökkentik a kórházban töltött időt, gyorsabban felépülhetnek a gyermekek.

Megyénkben két intézményt támogattak. Mátészalkán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Gyermekellátás kapott egy betegőrző monitort a hozzá tartozó gurulós kocsival, Nyíregyházán pedig a 26. számú gyermekorvosi körzet kapott pénzt POCT laboreszközök vásárlására.

– A nyertes intézmények ahhoz kaptak támogatást, hogy a gyermek intenzív terápiában és a sürgősségi orvosi ellátásban nélkülözhetetlen digitális képalkotó eszközöket magasabb szinten alkalmazhassák. Ilyen például a betegőrző monitor vagy a laparoscopos technikához szükséges full HD felbontású kamerafej, ami kisebb megterhelést jelent a beavatkozások során, így gyorsabban felépülhetnek a gyermekek – emelte ki Horváth Magyary Voljc Nóra kommunikációs vezető.

Borítókép: A nyíregyháziak átvették az adományt | Fotó: Bartos Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában