Óvatosan!

2021.12.27. 06:54

Csúszósak lehetnek az utak

Helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás jöhet kedden.

KM

Forrás: Illusztráció/Máté János

Fotó: Mate Janos

Takarították az utakat a hétvégén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépei, folyamatosan sószórási munkákat is végeztek az országos hálózaton, így a megyénkre eső szakaszokon is – számolt be a társaság a honlapján. 

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ónos esővel és a havazásban érintett megyékben az ünnepek alatt is 0–24 órában, 12 órás váltott műszakokban végezték a mérnökségein keresztül a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési feladatokat, ahol lehetett, ott az előszórásról, vagyis preventív síkosságmentesítésről is gondoskodtak. 

 

Előbb tájékozódjanak 


A szakemberek azt kérik a közlekedőktől, hogy a következő napokban előforduló esővel, ónos esővel, havazással érintett megyékben fokozott óvatossággal és a téli közlekedésre felkészített járművekkel induljanak el az autósok. 

 

Azt kérik továbbá, hogy főként a havazással, és az ónos esővel érintett területeken utazás előtt mindenképp tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről, ez alapján tervezzék meg utazásukat, és a szükséges információk birtokában keljenek útra. Az aktuális útinformációkról az utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában