Kelet-retró

2022.01.31. 15:08

Rakamaz felé menekült a rendőrök elől, két embert ütött el

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1992. január 31., péntek

 

Rakamaz felé menekült a rendőrök elől, két embert ütött el

 

Január 28-án az esti órákban egy 21 éves fiatalember gépkocsijával Rakamaz irányába ittasan közlekedett. A kocsiban négy utas volt. A rendőrség az autóvezetővel szemben intézkedni akart, de a férfi az alól gyorshajtással akarta kivonni magát. 

Eközben áttért az út bal oldalára, ahol két, kerékpárját toló fiatalembert elütött, de szerencsére azok nem sérültek meg. Az autós a helyszínről megállás nélkül elhajtott. Az URH-s járőr az ámokfutót Virányos és Rakamaz között érte utol. Az illető jogosítványát elvették, s vele szemben eljárást indítanak.

 

2002. január 31., csütörtök

 

Robbantással, majd csúzlival fenyegetőzött egy demecseri férfi, végül súlyos sérüléseket szenvedett

 

Egy demecseri gyár előtt robbantással fenyegetett egy 54 éves helybéli férfi, majd baltával és csúzlival felfegyverkezve támadt a biztonsági őrre. Az ügyben vizsgálatot folytató nyíregyházi rendőrkapitányság demecseri rendőrőrsének tájékoztatása szerint a férfi ittas állapotban kedden délelőtt egy PB-gázpalackkal és égő öngyújtóval a kezében jelent meg a gyár bejárata előtt. Hogy miért pont oda ment fenyegetőzni és milyen okból, azóta sem derült ki, csupán annyi, hogy az üzem szomszédságában lakik. Elkezdte letekerni a gázpalack biztonsági fedelét, miközben felrobbantással fenyegette a portán dolgozó biztonságiakat. 

Egy huszonkilenc éves őrnek sikerült elvennie a palackot a magáról megfeledkezett férfitól, ám az nem adta fel. Néhány perc múlva egy baltával és egy csúzlival felfegyverkezve tért vissza. Az ősi fegyverrel több csapágygolyót repített a portára, miközben mindenkit megöléssel fenyegetett. A biztonsági őr ismét kiment az úttesten álló gyanúsítotthoz, aki ráfogta a csúzlit, és felszólította, hogy dobja el a nála lévő botot. Az őr engedelmeskedett, majd puszta kézzel fegyverezte le a férfit, akit végül mentő szállított el súlyos sérülésekkel a helyszínről. 

A férfi ellen őrizetbe vétel nélkül közveszély okozásának előkészülete alapos gyanúja miatt folytat eljárást a demecseri rendőrőrs. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában