Nyíregyháza

2022.01.02. 07:00

Református óvodák épülnek

Jövőre református óvodák nyitják meg kapujukat Nyíregyházán.

Ko

– A terveknek megfelelően haladnak a munkákkal, épül a két új református óvoda Nyíregyházán – mondta el lapunknak nemrégiben dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese. 


Mint arra az esperes-lelkipásztor emlékeztetett, mindkét intézmény alapkövét az idén nyáron tették le, és mindkét óvoda a Magyarországi Református Egyház Óvodaprogramja keretében nyert el támogatást. 



Nagy mérföldkő az építkezés 


– A belvárosban a Deák Ferenc és a Kiss Ernő utca sarkán épülő intézménybe 2022 szeptemberében 4 csoportban 100 gyereket vesznek majd fel, az örökösföldi templom szomszédságában épülő óvodában három csoportban összesen 75 kisgyermek számára lesz hely – tudtuk meg az esperestől. A kor igényeinek megfelelő tágas, komfortos környezetet szeretnének biztosítani a gyermekeknek, az épületben sószoba, tornaterem, a tágas udvaron korszerű játékok is lesznek. 


– Nyíregyháza fejlődik, a város demográfiai adatai is azt mutatják, hogy szükség van a nevelési intézményekre, ahol a színvonalas oktatás, a keresztyén nevelés stabil alapot biztosít a gyerekek fejlődéséhez. A szülők is érdeklődnek és hittel, jó szívvel íratják be a református óvodákba, iskolákba gyermekeiket – tette hozzá dr. Gaál Sándor, akitől megtudtuk azt is, az egyház tervei között szerepel a nyíregyházi Mustármag Református Bölcsőde fejlesztése, bővítése is.

 

Imádkozó emberekké válnak... 


Klincsikné dr. Simon Enikő óvodaszervezésért felelős koordinátor a belvárosi gyülekezet aktuális beszámolójában az óvodák pedagógiai programjáról így ír: „Fontosnak tartjuk, hogy olyan élménygazdag mindennapokat teremtsünk, amely során a gyermekek nemcsak egyéni képességeiknek, valamint egyéni érdeklődésüknek megfelelő ismeretekhez juthatnak, hanem megismerkednek Isten szeretetével, gondoskodásával is. Vele személyes kapcsolatuk alakulhat ki, s így imádkozó emberekké válhatnak.” 

 

Borítókép: Így áll a Deák Ferenc utcai építkezés | Fotó: Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában