Mobilcsere

2022.02.10. 11:15

Mobilcsere-program indul

km

Egy hét sincs már hátra és elindul a Nemzeti Média– és Hírközlési Hatóság, valamint az innovációs tárca által tavaly októberben bejelentett, célzott és nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási program. Az 5 milliárd forint keretösszegű pályázat célja, hogy a lakosság használatában lévő, elavult mobiladathálózaton működő telefonkészülékek kikerüljenek a forgalomból a 3G hálózatok lekapcsolása előtt, és azok is hozzáférhessenek a digitális szolgáltatásokhoz, akiknek eddig nem volt módja. 



Korszerűbbre cserélik 


Támogatást magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek kaphatnak – tehát cégek nem. Emellett rendelkezniük kell egy meghatározott követelményeknek megfelelő mobilkészülékkel, amit új, korszerűbb, legalább 4G képes mobilkészülékre cserélnek. A támogatást elnyerők kötelesek régi készüléküket – SIM kártya nélkül – leadni megsemmisítésre annál a kereskedőnél, akinél az új, támogatott mobiltelefont megveszik. A leadott mobilkészülékről a gyári beállítások visszaállításával minden személyes adatot el kell távolítani. A program első szakaszában (február 14. és május 8. között) az aktív 3G használók pályázhatnak. A pályázatot kizárólag a regisztrált kereskedőkön keresztül lehet benyújtani, az általuk kitöltött adatlapokon. A kereskedők listája a mobilcsere.nffku.hu címen érhető el.
 

Címkék#mobil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában