Rotary Club

2022.02.10. 07:00

Nem tévesztik szem elől a tehetségeket

A nyíregyházi szervezet negyedik alkalommal hirdette meg Talentum programját tehetséges középiskolásoknak.

KM

Molnár Sándor művészeti kategóriában vehetett át támogatást Pénzes Ilona elnöktől 

Forrás: Rotary

Négy éve már, hogy a nyíregyházi Rotary Club tagjai úgy döntöttek, hogy összefognak, s támogatják a tehetséges helyi középiskolásokat. 

A Talentum programba a – főként hátrányos helyzetű – 14–18 év közötti diákok pályázhatnak, akik a korosztályukban kiemelkednek a természet- és humán tudományok, művészet vagy sport területén nyújtott teljesítményükkel. 

Négy nyertes és a különdíjas 

– A 2021-ben beérkezett támogatásokat felhasználva több diák is bekerülhetett a programba, aminek eredményét tavaly év végén hirdettük ki – mondta el lapunk érdeklődésére az ötletgazda Fekete Tibor. 

– Természet- és humán tudomány kategóriában Ábrahám-Ködmen Rebeka nyert, aki kiemelkedő angol nyelvtudásával számos tanulmányi versenyen ért el első helyezést. Molnár Sándor, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium kilencedik osztályos zongora szakos tanulója a művészet kategória támogatottja, míg a sport területén két fiatal tehetségnek is sikerült meggyőznie a pályázatok elbírálóit – Nyíri Villő kardvívó és Czinkóczki Gergő kerékpározó számos megmérettetésen állhatott már fel a dobogó legfelső fokára. 

– Egy különdíjat is kiosztottunk 2021-ben: a még középiskolás Mocsári Olivér a Carbon Black Kft.-nek köszönhetően egészen az egyetemi évei végéig teljesítményéhez mérten tanulmányi ösztöndíjban részesül – sorolta Fekete Tibor. Hozzátette: négy év alatt tizenhét nyíregyházi középiskolás nyert el különböző támogatást a nyíregyházi Rotary Club programjában. 

Nemes cél 

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek vállalnak humanitárius szolgálatot. Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek, arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. Ezeket az ideálokat ápolják a rotarysok a klubokban, baráti összejöveteleiken. A szervezet minden ember számára nyitott, függetlenül bőrszíntől, hittől és vallástól, nemtől és politikai nézetektől. A Rotary a világ legnagyobb tekintélyű civil szervezete, jelentős szerepet játszott az Egyesült Nemzetek Szervezete 1945. október 24-ei megalakításánál, ahol jelenleg is tanácskozási jogú állandó képviselete van.

Címkék#Rotary

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában