Nyíregyházi Szakképzési Centrum

2022.02.10. 14:40

Szakmákról tanultak, s közben világot láttak

Messzire jutottak az Erasmus programnak köszönhetően.

KM

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium 19 tanulója 2021. november 6 és 27 között háromhetes szakmai gyakorlatot teljesített Észak-Portugáliában, Braga városában – tájékoztatta lapunkat a szakképzési intézmény. 

 

 Az óceán partján sétáltak

 

A tanulók különböző munkahelyeken, hat szakmában – informatikai rendszerüzemeltető, műszaki informatikus, asztalos, divat- és stílustervező, fodrász, villanyszerelő – végeztek munkát napi 6 órában. Tapasztalatot szereztek egy európai uniós ország vállalkozásainak működéséről, munkakörülményeiről; új szakmai ismereteket, munkamódszereket tanultak. 

A napi szakmai munka, az elvégzett tevékenységek, feladatok fejlesztették a szakmai kompetenciájukat. A munkatársakkal való együttműködés és kapcsolattartás által fejlődött a kommunikációs készségük, valamint az idegen nyelvi szakmai szókincsük egyaránt. 

Ismereteik bővítése mellett kikapcsolódásra is jutott idejük, a hétvégi kulturális programok során ellátogattak Portóba, Viana do Castelóba, Fátimába és Lisszabonba, illetve Braga és környéke turisztikai látnivalóit is felfedezték a diákok. Ezek mellett óriási élmény volt számukra az Atlanti-óceán partján töltött idő is. 

Nagy hatással volt rájuk a portugál gasztronómia, a helyi emberek kedvessége és a programot bonyolító Braga Mob profi, készséges szervezése és mindenre kiterjedő figyelme. 

 

Boryítókép: Fátimában is szusszantak egyet a diákok  | Fotó: Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában