Beregsurány

2022.03.21. 15:47

A Lovagrend is nagyon aktív

Gyűjtési akciót szervez a Szent György Lovagrend.

LTL

Leviczky Mihály | Fotó: Ladányi Tóth Lajos

Az orosz–ukrán háború miatt Magyarországra is jelentős számban érkeznek menekültek. A megsegítésükre és ellátásukra Visegrád városa és a Szent György Lovagrend gyűjtési akciót szervez. Emellett a Lovagrend Saarlandi Nagypriorátusa is önzetlenül, jelentős adományokkal támogatja az ukrajnai menekülteket. 

 

A legrégebbi világi lovagrend 

 

A magyarországi alapítású Szent György Lovagrend a legrégebbi világi lovagrend, hiszen amelyeket korábban jegyeztek, azok mind egyházi gyökerűek. 
Leviczky Mihály szervezi, koordinálja az adományok célba juttatását. Folyamatos kapcsolatban áll a térség polgármestereivel, Beregsurányból Kárpátaljára kerülnek a segélyszállítmányok. 
– Csak köszönettel tartozok a Szent György Lovagoknak a felajánlásokért. Minden visegrádi és környékbeli adományozónak, felvidéki lovagtársainknak hálásak lehetünk a hathatós segítségért. Hetente többször szállítjuk az adományokat, és a már régóta működő jó kapcsolataink révén garantálható, hogy eljutnak a megfelelő helyre – közölte Leviczky Mihály. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában