Tiszaeszlár

2022.03.29. 15:38

Ami a jó konyhához kell

A település megújult főzőkonyhájában mostantól akár 400 adag étel is elkészíthető.

Fotó: Pusztai Sándor

Nemrégen még a többszörösen hátrányos települések közé sorolták a Tisza keleti partján fekvő települést, Tiszaeszlárt, mára viszont komoly fejlődési pályára tudott állni. Ezt állapították meg többen is azon a keddi ünnepségen, amelyen az egész település közétkeztetését megoldó önkormányzati főzőkonyhát adták át. A létesítmény 90 millió forintból újult meg, de minden modern főzőeszközzel is felszerelik.

 

Ahogy azt a község polgármestere, Vajda László megállapította, az egyetlen nehézséget az jelentette, hogy tanév közben kellett megkezdeni a munkálatokat, így az étkezés további zökkenőmentes lebonyolítása nem kis fejtörést okozott. Végül szerződést kötöttek Tiszavasvárival, ahol több hónapon keresztül pótolni segítettek a kieső szolgáltatást, így minden határidőre elkészülhetett.

 

 – Egyedül a konyhai eszközök beszerzésével csúsztunk néhány hetet a pandémia és a háború miatt, 2-3 napon belül viszont most már minden a helyére kerül. A konyhánk korábban 280 ételadag elkészítésére volt képes, mostantól viszont 350-400 adagot is meg tudnak majd itt főzni a dolgozók, az iskolásokon és az óvodásokon kívül az idősek igényeit is kielégítve – mondta el a településvezető.

 

 

Tervek vannak még bőven
 

Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője az önkormányzat eredményes gazdálkodását dicsérte beszédében, hiszen a Belügyminisztérium pályázatához némi önerő is szükségeltetett.

 

 – Olyan települést akarunk itt létrehozni, amely modern infrastruktúrával és erős közösségekkel rendelkezik, ahol a gyerekeket tartják a legfontosabbnak – fogalmazott rámutatva arra is, hogy a családtámogatásoknak köszönhetően 7-18 ezer gyermekkel több születik évente. S hogy mi kell egy sikeres közétkeztetéshez? – tette fel a kérdést.

 

 – Korszerű konyha, helyi alapanyagok, remek szakácsok és böllérek, amiből itt mindegyik megvan – utalt a legutóbbi Nyírségi Disznótoros Fesztiválra, ahol Tiszaeszlár csapata nyerte a böllérversenyt. A képviselő egyéb pályázati lehetőségekről is szót ejtett, hiszen a Magyar Közút megkezdett egy útfelújítási munkát, ráadásul Tiszaeszlár az 1950-es években épült, több különálló ingatlanból álló óvodáját is szeretné a jövőben modernizálni. Zárásképpen a megyei közgyűlés elnöke, Seszták Oszkár üdvözölte a beruházást, rámutatva, hogy egyre több segítséget ad a vidéknek az állam, van mit veszíteni tehát az előttünk álló választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában