Márokpapi

2022.03.16. 11:30

Jó helyre kerülnek az adományok

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége a magyar gazdák legnagyobb érdekvédelmi szervezeteként összefogott a hazai malmokkal: 50 tonna lisztet ajánlottak fel. Az adományt Márokpapiban adták át.

LTL

Nagy Béla a közmédiának is nyilatkozott Márokpapiban | Fotó: a szerző

Nagy Bélát a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesítették egy évvel ezelőtt. A Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztályának igazgatója, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka a magyar közösségek megmaradásáért és gyarapodásáért elhivatottan végzett munkája, valamint egyházszervezői és lelkigondozói szolgálata elismeréseként kapta a díjat. Azóta is töretlenül szorgoskodik, viszont az orosz–ukrán háborús konfliktus új helyzetet idézett elő. 
Márokpapiban, a D. Pethe Agro telephelyén Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, az Ország­gyűlés alelnöke kijelentette, hogy Nagy Béla személyisége a garancia arra, hogy jó helyre kerül az adomány – jelen esetben 50 tonna lisztet ajánlottak fel a Magyarok Kenyere programban. 

 

Jobb adni, mint kapni 

 

– Rászorulóknak, öregek otthonának, egyházi iskoláinknak, óvodáknak, szociális konyháknak, református romaintézményeknek tudtunk eddig rendszeresen kenyeret biztosítani. Ez köszönhető a kárpátaljai gazdáknak is, akik a Magyarok Kenyere programban jelentős mennyiségű búzával járultak hozzá ahhoz, hogy az ebből készült kenyérrel örömet szerezzünk embertársainknak. Nagyon hálás vagyok, hogy tíz évvel ezelőtt elindult ez a program, amely összekapcsol bennünket határon innen és túl. Vannak, akik tudják: jobb adni, mint kapni. 
– A diakóniai központ nem csupán reformátusokat, református intézményeket támogat. Kétszáznyolcvan embernek rendszeresen meleg ebédet főzünk, amit a koronavírus-járványhelyzet megfékezésére hozott szabályok betartásával juttattunk el a rászorulókhoz. A járvány után a háborús konfliktus okoz nagy bonyodalmat. Nagy segítség számunkra minden jó szándékú felajánlás. Ilyen a liszt, a tartós élelmiszer, a ruhanemű. Köszönetet szeretnék mondani minden támogatónak, akik megpróbálnak enyhíteni a gondokon. Mi igyekszünk célba juttatni a felajánlott adományokat. 
– A 13 magyarországi malomipari vállalkozás lisztadománya a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban kerül Kárpátaljára, a menekültek, valamint a háborút kísérő gazdasági és humanitárius válsághelyzet miatt nélkülöző honfitársaink élelmezésének segítésére – jelentette ki dr. Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Az összefogás és szolidaritás jegyében hamarosan nagyobb mennyiségű vetőmag és tartósélelmiszer-segély is érkezik a térségbe. 


 

 

Címkék#márokpapi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában