Újfehértó

2022.04.20. 08:17

Köszöntötték a díszpolgárt

A tanár úr nem gyűjtött vagyont, mégis nagyon gazdagnak érzi magát.

KM

A napokban ünnepelte a nyolcvanadik születésnapját Aknay András pedagógus, Újfehértó díszpolgára. Ebből az alkalomból köszöntötték régi kollégái, tanítványai, testvérei, valamint az önkormányzat nevében dr. Hosszú József polgármester. 

Három generációt tanított 

A település vezetőjének méltatásában elhangzott, hogy a tanár úr azon ritka emberek közé tartozik, akit a városban mindenki egyöntetűen szeret és tisztel, hatalmas tudása előtt ifjabbak és idősebbek egyaránt meghajolnak. Nincsenek irigyei, hiszen nem gyűjtött vagyont, mégis nagyon gazdagnak érzi magát, hiszen három generációt taníthatott a városban, sok száz diák útját egyengette az egyetemekig az évtizedek során.Az emberszeretetének magvai jó talajra hullottak, hiszen sokszorosan kapja most vissza a hálás tanítványoktól és kollégáktól a kedvességet, a figyelmességet. 
Mint néhány éve egy beszélgetés során elmondta, számára a tanári pálya munkát, szakmát, hivatást és hobbit is jelentett egyben. Éppen ezért soha nem fárasztotta a tanítás, fáradhatatlan lendülettel készült óráról órára. A hite, a tudása, a belső lelkiismerete mindig átsegítette a különböző nehézségeken. 

Csodálatosan szép hivatás 

Ha találkozott is kilátástalan helyzetekkel, a nehézségek, a gondok csupán megoldásra váró feladatokká szelídültek. Mint akkor megfogalmazta, hihetetlenül boldog, hogy ezt a csodálatosan szép hivatást gyakorolhatta. 
Tisztelői remélik, hogy még sokáig gazdagodhatnak a vele folytatott beszélgetésekből, valamint gyönyörködve hallgathatják még sok-sok alkalommal, amikor a zongora mellé ül és futtatja a fejében lévő dallamokat.

 

Borítókép: Az egykori tanítványok és kollégák szervezték meg a születésnapi ünnepséget | Fotó: Aknay Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában