Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.04.22. 09:20

Új Tisza-híd Tivadarnál - itt vannak a látványtervek

Kiderült, melyik cég tervezi meg az új tivadari hidat a Felső-Tiszán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tivadar mellett az új Tisza-híd megtervezésére kiírt tervezői közbeszerzés lezárult – hirdette ki az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tervező feladata az új tivadari közúti híd engedélyezési tervének elkészítése, építési, valamint környezetvédelmi engedélyek megszerzése és a kiviteli tervdokumentáció elkészítése.

 

A leendő híd várhatóan 3 nyílású és közel 340 méter hosszú


Az útpálya a korábbi hídhoz képest magasabban fut majd, miután a folyó ezen pontján a mértékadó árvízszint a korábbihoz képest 1,92 méterrel megemelkedett.

Az új híd elhelyezéséhez és a megemelt pályaszinthez igazodóan a csatlakozó utak áttervezése szükséges. Az átvezetett út a 4127. jelű Beregdaróc-Fehérgyarmat-Csengersima összekötő út, mely 2x1 forgalmi sávos. A tervezéssel érintett út hossza hozzávetőleg 612,75 méter.

A meglévő híd tengelyétől a kifolyási (nyugati) oldal irányában fog elhelyezkedni a tervezett híd tengelye. A közúti kapcsolat fenntartása érdekében a tervezett híd megépítését és forgalomba helyezését követően szüntethető meg a meglévő híd.

A leendő híd várhatóan 3 nyílású – az egyes támaszok közti távolság várhatóan 113,3 méter - és közel 340 méter felszerkezeti hosszú.

A tervezés során biztosításra kerül a kerékpáros átvezetés és Kisarnál kerékpáros „okos” pihenő is megtervezésre kerül.

A közbeszerzési dokumentáció arra is felhívja a figyelmet, hogy az új híd, valamint a csatlakozó új országos útszakasz Natura 2000 területet érint, így környezetvédelmi munkarészeket el kell készíteni, valamint azok alapján le kell folytatni a környezetvédelmi hatósági eljárást.

 

Borítókép: SPECIÁLTERV Kft./magyarepitok.hu

 

Forrás: magyarepitok.hu

Címkék#híd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában