Vasút

2022.06.29. 15:11

Kényelmes és emeletes

Megérkezett a 35. KISS, a motorvonatot Nyíregyházán is jól ismerik.

km

Már 35 KISS emeletes motorvonatot vett át a MÁV-Start: a 35. járművet hétfőtől a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon utazók vehetik igénybe. Emellett akár Hegyeshalomig, vagy hétvégén Debrecenen át Nyíregyházáig is lehet utazni ezeken a vonatokon. 

Irány a Balaton 

A megrendelt negyvendarabos flottából már csak öt szerelvényt vár a MÁV-Start. Várhatóan december végéig ezek is megérkeznek a vasúttársasághoz. 
Az átvett járművek napi szinten közlekednek a Budapest–Cegléd–Szolnok, a Budapest–Újszász–Szolnok, a Budapest–Esztergom, a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon. Hétvégén Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza között egyes sebesvonatokban is KISS motorvonat jár. 
A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság közleményéből kiderül: a tavalyi siker után május 16-tól újra emeletes vonattal is elérhető a Balaton, hétvégente és ünnepnapokon a Dunakanyar és Fonyód közötti oda-vissza közlekedő Jégmadár expressz­vonatban. Hétvégente összesen öt viszonylaton közlekednek a déli partra, illetve onnan visszafelé. 
Az ugyancsak emeletes vonattal közlekedő Panoráma expressz Nyíregyházáról, Debrecenből, Hajdúszoboszlóról és Szolnokról biztosít gyors eljutást Siófokra és vissza. 

 

Borítókép: A megrendelt flottából még öt szerelvényt vár a MÁV-Start | Fotó: MÁV

Címkék#MÁV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában