Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.07.07. 13:17

Megújult a 3504-es út Újfehértó főtér és a Honvédelmi Sportközpont közötti szakasza

A helyszínen, azaz Újfehértó központjából a Hajdúdorog irányába vezető úton tartotta sajtótájékoztatóját csütörtökön a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő.

Fotó: PUSZTASA

Még mielőtt bármit is mondtak volna az útszakasz korszerűsítéséről, a választókerület országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki Óvári László igazgatónak, hogy megfeszített munkával számtalan fejlesztést végeztek el az elmúlt időszakban. Elhangzottak a sarokszámok is: 2018 és 2022 között több mint 5 milliárd forint értékű útfelújítást jegyeznek ebben a térségben.

Három kilométeres szakasz

– A magyar közútkezelő a 3504-es Hajdúdorog – Újfehértó összekötő út, Újfehértó belterületi szakaszát még az előző évben saját forrásból aszfaltozta le. Azt terveztük, hogy itt nem állunk meg és folytatjuk a felújítást egészen a Honvédelmi Sportközpontig. A kivitelezésre a Magyar Falu Programban sikerült forrást nyerni. Az újonnan elkészült 1,5 kilométer hosszan a régi aszfaltburkolatot teljesen felmartuk, ezt követően mintegy 900 tonna aszfalt bedolgozásával terítettük be az 5 cm-es kopóréteget, külterületi szakaszon 1 méter szélességben földpadkát építettünk, a végén az új aszfaltburoklatot tartós burkolati jelekkel láttuk el. A belterületi és a külterületi szakasz összesen 3 kilométer, a felújítás összköltsége 160 millió forint – részletezte Óvári László igazgató, aki balesetmentes közlekedést kívánt az autósoknak és megköszönte türelmüket, hiszen a munkálatok forgalomkorlátozásokkal jártak.

Évtizedes lemaradást hoznak be

– A kormány jóvoltából 200 millió forintot nyert az újfehértói önkormányzat, így emellett az út mellett hamarosan továbbépül a kerékpárút, amely a városközponttól kiindulva újulhat meg – fűzte hozzá a fejlesztéshez dr. Simon Miklós. Mint fogalmazott, több évtizedes hiányosságot pótolnak ezzel Újfehértón és a környékén.

 

– Legalább tizenkét útszakasz több 10 kilométer hosszan kapott friss aszfaltot, ennek eredményeként jobb minőségű, biztonságos utakon közlekedhetnek a városban és a térségben élők. Kitűzött célunk a közlekedési infrastruktúra javítása a megyében, amelynek sikere a tudatos tervezésben és forráslehívásban rejlik. Több százmilliós nyertes pályázatról van szó, sőt Bököny-Geszteréd- Balkány térségében ettől magasabb összegből újulhattak meg az utak, de nem marad ki a sorból Máriapócs, Encsencs és Nyírgelse sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában