Nyíregyháza

2022.08.27. 19:55

Az összes kacsa gazdára talált (videó)

A nyíregyházi Rotary Club jótékonysági akciója elért a városlakók szívéig.

Az elmúlt hetekben háromezer gumikacsa várt örökbefogadóra. A sárga fürdőjátékokat egy jégkrém áráért, 500 forintért tudhatták magukénak - persze csak jelképesen -, akik csatlakoztak a nyíregyházi Rotary Club jótékonysági akciójához. A cél ezúttal is nemes: a Váci Mihály Kulturális Központ előtti integrált játszótér bővítésére gyűjt a szervezet. Diczkóné Untener Mónika elnök még az indulás előtt megsúgta: mivel minden kacsa gazdára talált, másfél millió forint már biztosan a rendelkezésükre áll a fejlesztéshez. A Kelet-Magyarországi Speciális Mentők a vízben, a tűzoltók a parton biztosították a versenyt, startpisztoly helyett azonban egy jólismert és a rendezvényhez passzoló dallam, a Kacsatánc jelezte, hogy megkezdődött a futam, azaz az uszam.

 Kis rásegítéssel körülbelül húsz perc alatt szelték át a tavat a sárga szárnyasok, közben a parton több százan biztatták a saját kacsáikat. A gyerekek teljes szívből és teli torokból szurkoltak, közben a koreográfiáról sem feledkeztek meg, szorgalmasan csapkodtak képzeletbeli szárnyaikkal a Kacsatánc ütemére.

 

 A nyertest hatalmas üdvrivalgás fogadta a célban, majd 260 társával együtt kirakták a stégre, hiszen a támogatók jóvoltából ennyi ajándék várt gazdára a játékokon és a kacsajegyeken lévő sorszám alapján. Az első három helyezett komolyabb nyereményekkel térhetett haza: egy edénykészlet és egy bicikli mellett egy wellness-hétvége volt a fődíj. De azok sem búsultak, aki nem nyertek, hiszen tudják, jó ügyet támogattak, ez pedig mindennél többet ér.

Címkék#kacsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában