Kelet-retró

2022.08.11. 08:00

Segítették a nyíregyházi rendőrök munkáját, dicséret helyett börtönt kaptak

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1962. augusztus 11., szombat

Gépkalauzok lesznek a nyíregyházi autóbuszokon

A menetrendszerkesztő tájékoztatása szerint hétfőtől három vonalon kalauz nélküli perselyes autóbusz közlekedik a városban. A fővárosi mintára berendezett busz a Beloiannisz tér-SZTK rendelőintézet-Megyei kórház-Beloiannisz tér körvonalon, s a Beloiannisz tér-Nyírségi Mezőgazdasági Kutató Intézet, munkaszüneti napokon a Beloiannisz tér-Sóstógyógyfürdő vonalakon bonyolítja le a forgalmat.

A tárcsás rendszerű automatát már üzembe helyezték, kifogástalanul működik, l és 2 forintosokat fogad be, más címletű pénzt kidob. Jegyet nem szolgál ki a gépkalauz. Nem árt, ha a három helyi járaton utazók előre gondoskodnak 1 és 2 forintosról. A bérleti jegyeket az autóbusz-vezetőnek kell felmutatni.

1972. augusztus 11., péntek

Nyíregyházán a Kossuth utca és a Kun Béla utca sarkán épül a második tízszintes lakóház, melyet az Állami Építőipari Vállalat kivitelezésében alagútzsalus eljárással készítenek

1992. augusztus 11., kedd

Segítették a nyíregyházi rendőrök munkáját, dicséret helyett börtönt kaptak

Segítették a rendőrség munkáját, még dicséretet is vártak érte. Ám túllőttek a célon, önbíráskodást követtek el. Dicséret helyett börtönbüntetést kaptak. 

A nyíregyházi F. Gy. egyik ismerősétől olcsón megvásárolt egy használt Trabant gépkocsit, amely az adásvétel pillanatában javításban volt. A Trabant tulajdonosa, a szintén nyíregyházi N. G. becsapta az autószerviz dolgozóit: kilépő cédulát kért és kapott egy Dacia gépkocsira, azt a látszatot keltette, hogy övé a kocsi, a portás a kilepőcédula nyomán ki is engedte a kapun. N. G. a Dacia elkötéséért a gyanút F. Gy.-re terelte. Hamar kiderült, hogy ő ártatlan, így elfogatóparancsot adtak ki N. G. ellen. A nyomozók megkérték F. Gy.-t: ha valahol találkozik a Dacia-tolvajjal, értesítse a rendőrséget. 

Egy nap az egyik nyíregyházi szórakozóhelyen F. Gy. és barátja, H. I. meglátták az autótolvajt és lakásukra csalogatták. Ott azonban nekiestek és megtorolták az autólopást. Nuncsakuval és puszta kézzel ütötték N. G.-t, akinek az orrcsontja eltört és több helyen sérülést szenvedett. Kihívták a rendőrséget, a rendőrök elvitték az alaposan helybenhagyott tolvajt. 

A Nyíregyházi Városi Bíróság a büntetett előéletű F. Gy.-t nyolc hónap börtönre ítélre. H. I. szintén büntetett előéletű, ő hat hónap börtönbüntetést kapott. Feltételes szabadságra nem bocsáthatók. Az ítélet jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában