Rakamaz

2022.10.05. 15:29

Hamarosan új kútból csörgedezik az élet forrása

– Hazánkban az önkormányzatok felelősek az ivóvízellátásért, ami óriási feladat – árulta el Bodnár László, Rakamaz polgármestere szerdán, a hamarosan induló ivóvízminőség-javító program nyitórendezvényén. Hangsúlyozta: a településen eddig is megfelelő volt a víz minősége, ám a megváltozott EU-s irányelvek miatt fejlesztésekre van szükség.

Fotó: Gazdag Mihaly

– A több mint 600 millió forintos beruházás Tiszanagyfalut, Timárt és Szabolcsot is érinti. A munkák jelentős része a rakamazi vízműtelepen lesz, mely a város és Tiszanagyfalu közös tulajdona. A korszerűsítés eredményeként új kutat is fúrnak a szakemberek, így javul a vízellátás kapacitása, ráadásul az üzemeltetési költségek is alacsonyabbak lesznek – tette hozzá.

Fotós: Gazdag Mihaly

Az eseményen jelen volt dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás nem olcsó, és rendkívül sok előkészítést igényelt.
– A befektetett munka azonban megtérül, hiszen olcsóbb lesz az üzemeltetés, ráadásul mintegy 14 ezer ember élvezheti majd a jobb szolgáltatás előnyeit.

További részletek hamarosan.

Címkék#Rakamaz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában