Kelet-retró

2022.10.05. 08:00

Napkoron vadászott a király

Illusztráció: 123rf.com

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 20 éve ezen a napon.

2002. október 5., szombat

Napkoron vadászott a király

Akár hiszik, akár nem, a héten a napkori fenyődombokon maga a spanyol király vadászott. S hogy ezt miért csak most áruljuk el? Mert inkognitóban érkezett. A titkot biztonsági okok miatt mostanáig őrizték vendéglátói, akiktől tegnap aztán megtudtuk: Juan Carlos különgéppel érkezett a debreceni repülőtérre, szállása Nyírbátorban volt, onnan vette „célba” a napkori vadászmezőket. 

Amerikai vadászok évek óta visszajáró vendégek a Pannonvad Vadászatszervező iroda szervezésében a napkori dombokra, ők csábították el magukkal a nyírségi tájra spanyol koronás barátjukat - tudtuk meg Rámba Miklóstól, a Napkori Erdőgazdák Szövetkezetének elnökétől, aki élete egyik legnagyobb szakmai elismerésének tartja, hogy az uralkodó, aki megtehetné, hogy a világ bármely tájára utazik, épp Szabolcs-Szatmár-Bereget választotta vadászata színhelyéül. 

Döntésében bizonyára befolyásolták amerikai barátai, akik mindig kellemes élménnyel térnek haza Napkorról. Juan Carlos szerdán este vaddisznóvadászaton vett részt. - Nagyszerűen lő János Károly király - mondta Támba Miklós -, két vaddisznót ejtett el az este folyamán. Másnap, csütörtökön fácánvadászatot rendeztünk számára, ebben is jeleskedett. 

A király, mint vendéglátója érdeklődésünkre elmondta, remekül érezte magát, egyik fogásként például a Napkelte Panzióban kemencében sült vadmalacot tálaltak fel neki. Búcsúzáskor pedig mi mást is kaphatott volna ajándékba, mint szatmári szilvapálinkát.

Juan Carlos (balról) és amerikai barátja, Behring Kenneth
 

János Károly spanyol király amerikai vadászbarátaival nem csak jót aludt, de egy igazán jót vadászott is Nyírbátorban, tudtuk meg ottani vendéglátóitól. A sikeres napkori vadkan- és fácánvadászatát megelőzően a nyírbátori Fedics Mihály Vadásztársaság vendégeként őfelsége a festői szépségű Teremi-tavon rendezett vadkacsavadászaton vett részt. A királyi vadász a nyírbátori sporttársai által a tavon nevelt vadkacsákon is bebizonyította kiváló lövésztudományát: az igazán nagy teríték jó néhány kacsájának szelleme az ő lövései nyomán repült át az örök vadászmezőkre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában