Nábrád

2022.11.14. 15:58

Otthonos és élhető szolgálati lakások

Sokan szerettek volna osztozni annak a két nábrádi családnak az örömében, melyek tagjai immár a kívül-belül megújult és korszerű szolgálati lakásaikba térhetnek haza a nap végén.

Forrás: KM

Az egyikben egy pedagógus, a másikban egy köztisztviselő és szerettei élnek évek óta, és a hétfői átadó ünnepségen az arcukon látható mosoly arról árulkodott, hálásak, hogy a beszakadt tető, az elöregedett nyílászárók miatt huzatos, szigetelés nélküli épület mára élhető és otthonos lett. 

 

Két család megújult otthona
 

 – Ez egy nagyon kicsi falu, távol a megyeszékhelytől, rendkívül nehéz értelmiségi munkaerőt idecsábítani és itt tartani. Ezért is volt elengedhetetlen a szolgálati lakásaink élhetővé tétele – fogalmazott Soltész Ferenc, Nábrád polgármestere, ahol hétfő délután avatták fel a kívül-belül megújult épületet.

– Ez az ingatlan évtizedek óta funkcionál szolgálati lakásként, ám ez idő alatt nagyon leromlott az állapota. Beszakadt a tető, nem volt szigetelés, a nyílászárók elöregedtek, amit a közelmúltban dr. Tilki Attila országgyűlési képviselőnek is megemlítettem. Elmondtam, hogy két család lakik itt, és nagy szükség lenne a felújításra. Nem sokkal később kaptuk az örömhírt, hogy 30 millió forintot fordíthatunk az épület helyreállítására, korszerűsítésére – osztotta meg a részleteket a község első embere.

– Ami egy politikus munkája során lehetne napi rutin, egy kistelepülés életében nem az. Egy beruházás, fejlesztés mindig és mindenki számára örömünnep, s különösen igaz ez egy szolgálati lakásra – távol a fővárostól, a megyeszékhelytől – vette át a szót a térség országgyűlési képviselője.

– A Magyar Falu Program a kormány kiemelt projektje, élén Gyopáros Alpár kormánybiztossal, aki alulról építkezve mindig megkérdezi a polgármestereket, hogy mire van szükség a településükön. Nábrádon a szolgálati lakások felújítása volt időszerű – tette hozzá dr. Tilki Attila.

Összetartó közösség

Soltész Miklós egyházi és nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkár ünnepi beszédében kitért arra, hogy a nábrádiak is kivették a részüket a háború sújtotta Ukrajnából menekültek támogatásából.

– Az elmúlt háromnegyed év annyi feladatot és nehézséget zúdított a nyakunkba, amit máshogy nem lehetett megoldani, kizárólag összefogással. Szeretném megköszönni a helyi önkormányzat, a karitatív és segítő szervezetek, a református egyház és az önkéntesek munkáját, tudom, hogy sok beregszászi családot fogadtak be. Azt is tudom, hogy az együttélés nem volt könnyű, mégis mindent megtettek az ukrajnai menekültekért és a településért. A térségben élők küzdelme, munkája, közösségi ereje példamutató, ezért különösen fontos számomra, hogy részese legyek az itt élők örömeinek is – árulta el az államtitkár. 
KM

 

Címkék#Nábrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában