Nyíregyháza

2023.01.30. 09:54

Dedikált kötete van Sipkay Barnától

Czomba Csaba otthoni „könyvtárában” több mint ezer könyv található - köztük van Sipkay Barna Hajnali hinta című kötete is, amit az 55 éve elhunyt szerző saját kezűleg dedikált neki.

Forrás: Czomba Csaba archívuma

– Hetedik osztályos voltam, amikor Sipkay Barna egy író-olvasó találkozó vendége volt Bujon, 1967-ben. Mivel nagyon szerettem, és szeretem a mai napig az irodalmat és a verseket, minden ilyen jellegű rendezvényen ott voltam. Abban az időszakban sokat szavaltam, sőt, még középiskolás koromban is visszajártam a buji iskola szavalókórusába, aminek éveken át a tagja voltam – emlékezett vissza a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének társelnöke, a szervezet vármegyei elnöke.

Czomba Csaba hozzátette, az 1967-es buji író-olvasó találkozón ott volt Maróti Lajos, a Gondolat Kiadó akkori lektora, későbbi Kossuth-díjas költő is, aki szintén aláírta neki Sipkay Barna Hajnali Hinta című könyvét. 

TG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában