Nyíregyháza

2023.01.30. 18:05

Karkötők és kedves, biztató szavak

A programok célja: felhívni a figyelmet az összefogás fontosságára.

Fotó:

Mint ahogy arról beszámoltunk, január 23-29. között tartották az Európai Méhnyakrák-megelőzési hetet, melynek keretében előadásokkal, konferenciákkal hívták fel a figyelmet a megelőzés és a szűrések fontosságára, a HPV elleni küzdelemre, és az összefogás jelentőségére.

Ezt a célt szolgálta a Pszichotikus betegségben Szenvedők Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Érdekvédelmi Egyesülete és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Egészségfejlesztési Iroda (EFI) Nyíregyházi járás munkatársainak közös gyöngyfűző programja is. A jó hangulatú esemény résztvevői összesen 99 karkötőt készítettek el, s ezek mellé kézzel írott, biztató üzeneteket is csatoltak. Az ajándékokat a két szervezet képviselői hétfőn adták át a Jósa András Oktatókórház szülészet-nőgyógyászati osztály orvosának, dr. Sztankula Tamásnak és dr. Zádori Zoltán főorvosnak.

A rendezvényen jelen volt dr. Francz Monika telephelyi orvosigazgató-helyettes, a karkötőket és az üzeneteket Moravcsikné dr. Kornyicki Ágota osztályvezető adta át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában