Kelet-retró

2023.01.22. 08:00

Polgárőr mentette meg a rendőr életét Paszabon

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: MW-archív

1983. január 22., szombat

Írógépek Beregből

Az Irodagépipari Vállalat vásárosnaményi gyárában svájci licenc alapján az idén húszezer írógépet gyártanak. Ezen kívül a hagyományos írógép egy továbbfejlesztett változatából közel 30 ezer készül. Képünkön a hagyományos típusú írógépeket minősítik. 

 

1993. január 22., péntek

Polgárőr mentette meg a rendőr életét Paszabon

Január 20-án az Ibrányi Rendőrőrsön bensőséges ünnepség volt. Tamás György Lajos, az MRFK helyettes vezetője ekkor adta át Ignácz Tibornak, a helyi áfész szobafestőjének az Országos Rendőr-főkapitányság közbiztonsági főigazgatója dicséretét és pénzjutalmát, mert tavaly, december 18-án megmentette egy rendőr életét. 

Az említett napon Ignácz Tibor - mint polgárőr - az ibrányi körzeti megbízottal egy bűncselekmény körülményeiről, elkövetőiről adatokat gyűjtött. Ennek során a paszabi italboltban arról érdeklődtek, kiknek tűnt el a kerékpárjuk. Kis idő múlva a kocsmából kijöttek, s autóval a közelben lévő ABC felé hajtottak. Közben megálltak, s egy újabb emberrel váltottak szót. 

Ekkor az italboltból néhány vendég az utcára ment, s a rendőrt, továbbá a rendőrséget hangosan és durván szidták, fenyegetőztek. A kmb-s kiszállt a gépkocsiból, s a feléje támadólag közeledő férfit figyelmeztette: menjen haza. Többen ordítoztak, s a rendőr a főkolompost elő akarta állítani. A férfi dulakodni kezdett, sőt a késével a rendőr irányába csapkodott. 

Ekkorra a garázda egyik rokona odajött, s a neki háttal álló rendőrt le akarta szúrni. Ignácz Tibor ekkor kiugrott az autóból, s a kezéből kicsavarta a kést. A kétgyerekes apa amikor látta, hogy a rendőr életveszélyben van, a saját testi épségének kockázata meg sem fordult a fejében. Bátran, polgárőrhöz méltón cselekedett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában