Kelet-retró

2023.02.17. 08:00

A hideg miatt saját cipőjét adta kirabolt áldozatára a paszabcsúcsi férj

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1983. február 17., csütörtök

Sakkszimultán Jármiban: 12 kilométert gyalogolt a mesternő

Nagy sikerű sakkszimultánt adott Jármiban és Mátészalkán Sinka Brigitta sakkmesternő, a magyar válogatott keret tagja. Jármiban a sakkot kedvelő általános iskolásokkal játszott, hat és fél óra alatt 72 táblán 1752 lépést tett, s a mérkőzések közben 12 kilométert gyalogolt, táblától tábláig. Egy nap múlva Mátészalkán 75 táblán adott szimultánt.

 

2003. február 17., hétfő

A hideg miatt saját cipőjét adta kirabolt áldozatára a paszabcsúcsi férj

Rablással végződött egy alkalmi iszogatás tegnap, amely a megyeszékhelyen indult és Paszabcsúcson végződött. Délután egy nyíregyházi szórakozóhelyen iszogatás közben kötött alkalmi ismeretséget egy 47 éves férfi és egy paszabcsúcsi házaspár. A beszélgetést követően a 37 éves férfi és felesége meghívták magukhoz az új ismerőst. 

Azt még a lapzártakor folyó nyomozás során nem sikerült pontosítani, hogy milyen előzmények után fogott kést a támadó házigazda a sértettre. Miután elvette pénzét, a távozó után indult és elvette a férfi kabátját, cipőjét, majd - a hidegre való tekintettel - saját lábbelijét adta kirabolt áldozatára. 

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság forrónyomos csoportja előállította az alkalmi vendéglátókat. A kihallgatások után döntik el, hogy őrizetbe veszik-e a rablással alaposan gyanúsítható férfit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában