Kirándulás

2023.03.22. 10:35

Kölcseys kalandok Franciaországban

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium francia nyelvet tanuló diákjai március 12-18 között tanulmányi kiránduláson vettek részt.

A Párizs-Versailles-Disneyland-Reims-Strasbourg útvonalon nagyon sok élménnyel gazdagodtak. A buszos utazás során a tanulók meglátogatták Párizs nevezetességeit (Eiffel torony, Notre-Dame katedrális, Concorde tér, Montmartre művésznegyed, Sacré Coeur, Diadalív), hajókáztak a hangulatos esti Szajnán és felfedezték a Napkirály kastélyát, Versailles-t.

 

 A párizsi látogatás elengedhetetlen célpontja a Louvre Múzeum és a D’Orsay Múzeum, melyekben híres festők képeivel (Leonardo da Vinci, Van Gogh, Monet, Manet) szelfizhettek a fiatalok. Disneyland élményei még felejthetetlenebbé tették a külföldi kirándulást. A francia királyok koronázási helye – Reims-, illetve Strasbourg hangulatos utcái és monumentális katedrálisa méltó befejezése volt a közös utazásnak.

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában