Gasztronómia

2023.04.06. 17:30

Ezüst minősítéssel térhettek haza

Gasztronómiai szakemberek is részt vettek a megmérettetésen.

Az elmúlt hétvégén Szolnokon rendezték meg a XVI. Pelikán Kupát – a gasztronómiai megmérettetésen a versenyzők mellett a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Szabolcs vármegyei szervezete és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Egyesület is képviseltette magát.

Kiválóan szerepeltek 

A szakmai tanulmányúton negyven tanuló és szakoktatóik vettek részt. A program részeként meglátogatták a 4 csillagos Garden Hotelt, melyben Csépke Mihály szállodavezető kalauzolta őket. 
A tanulók számára is nagyon jó élmény marad a szolnoki út, hiszen a pincérszakmában a Kállay Rudolf Szakképző Iskola (Mátészalkai SZ. C.) 11. évfolyamos tanulója, Sipos Bence (felkészítői Szakács Pál és Hacsa Bertalan), valamint a II. Rákóczi Ferenc Szakképző Iskola (Kisvárdai SZ. C.) diákja, Spala Szilvia (segítője Csobai Alexandra, felkészítői Dér Sándorné és Veres Ádám) egyéniben ezüst minősítést szereztek. KM 
 

Borítókép: A két díjazott tanuló, Sipos Bence és Spala Szilvia, valamint felkészítőik | Fotók: MNGSZ

 

Címkék#gasztro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában