Bököny

2023.04.13. 17:30

Gyopáros Alpár: tovább folytatódnak az útfejlesztések

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Bökönyben jelentette be, hogy az idén ezer kilométernyi útszakaszt újítanak fel a Magyar Falu Program keretében.

Az autósok már tavaly év végén használatba vehették a 4901-es számú út Bökönyből induló, egészen Balkányig tartó megújult szakaszát – a hivatalos átadóünnepséget csütörtök délután rendezték meg a település művelődési háza előtt.

Mint azt a község polgármestere, Piskolczi Géza elmondta, a szóban forgó útszakaszhoz az 1960-as évek óta senki sem „nyúlt hozzá” komolyabban, ha akadt is bármiféle probléma, ráöntöttek egy kis szurkot és egy kevés kavicsot.

– Hosszú évtizedeken át csak toldozták-foldozták ezt az utat, ezért a Debrecen vagy Balkány felé közlekedők kénytelenek voltak nagyot kerülni – mondta az átadóünnepségen a bökönyi polgármester. Piskolczi Gézától megtudtuk, a közel 12 kilométernyi út öt szakaszban újult meg.

– Gyerekként itt laktam az út mellett, és emlékszem rá, milyen lerobbant állapotban volt már akkor is – fogalmazott Bököny polgármestere, aki megköszönte a kormányzat támogatását, hogy a 4901-es számú út Bökönytől Balkányig tartó szakasza megújulhatott.

Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta: 2018 óta Bökönybe közel 4 milliárd forintnyi támogatás érkezett, ebben benne van a mostani útfejlesztés 1,5 milliárd forintos költsége is.

A bökönyi ünnepségre Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos is elfogadta a meghívást.

Mint azt kiemelte, a Magyar Falu Program alapjait 2018-ben tette le a kormány, majd egy évre rá elkezdődtek a pályázati kifizetések és a rendszerszintű, országos fejlesztések. Gyopáros Alpár Bökönyben jelentette be: 2023-ban ezer kilométernyi útszakasz újulhat meg hazánkban a programnak köszönhetően.

A kormánybiztos a bökönyi ünnepség után Nyírvasváriba is ellátogatott, ahol Hornyák János településvezetővel, valamint dr. Simon Miklós országgyűlési képviselővel közösen átadta a község felújított polgármesteri hivatalát. A nyírvasvári hivatal fejlesztését 36 millió forinttal támogatta az állam. 

TG

Borítókép: A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt | Fotó: Bakos Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában