Nyíregyháza

2023.04.18. 10:53

Különdíjasok lettek a kölcseys diákok

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium április 14-én 29. alkalommal rendezte meg „Az Úr érkezése” országos ökumenikus szavalóversenyt.

Forrás: facebook.com/kolcsey.nyh/

A versenyre az ország evangélikus iskoláiból és a vármegyénk középiskoláiból érkeztek diákok, akik két verset adtak elő. Kötelező versként Lackfi János kortárs költő egy választott versét, majd egy szabadon választott istenes verset mondtak a magyar irodalomból. A színvonalas versenyen a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból két diák is indult, Tajthy Emese 9. D és Ferenc Frida 10. B osztályos tanuló. Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt a zsűri egyik tagjának, Schäffer Erzsébet írónőnek Utazások lélektől lélekig című előadását hallgathatta meg a közönség.

A zsűri összesen hat versenyzőt díjazott, az első három helyezett mellett különdíjban részesült Emese és Frida is, akiket a versenyzőtársaik és felkészítő tanárok is megdicsértek versválasztásukért és a versek értő tolmácsolásáért. A lányok felkészítő tanára Kerekes Attila pedagógus volt – adta hírül az oktatási intézmény közösségi oldala.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában