Állatkert

2023.04.03. 13:07

Már látogatóink is megtekinthetik a tavalyi esztendőben Ukrajnából mentett kis oroszlánt

A kölyök nagymacskát a kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek tavaly nyáron.

Fotó:

Az akkor 9 hetes kölyköt először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszútávon nem lesz megoldás az állat számára, így megkeresték Állatparkunkat.

Munkatársaink azonnal cselekedtek és a hatóságok segítségével a határ mellett átvették az állatot, aki az általános állatorvosi vizsgálat és vakcinázás után a park egyik-nagymacska nevelésben tapasztalt- állatgondozójának otthonába került néhány hétre , hiszen eddig is emberek nevelték.

Fotós:                                     

A kölyök fő tápláléka eleinte a tejpótló tápszer volt , de kolléganőnk fokozatosan átszoktatta a szilárd takarmányra.

Amint stabilan evett az állat, visszakerült állatparkunkba és megkezdtük a visszavadítását is parkunk karantén épületében, ám itt már nem emberi segítséget kértünk. Mivel az oroszlán az egyetlen társas életmódú nagymacska, mindenképpen fajtárssal szerettük volna együtt tartani.

A Miskolci Állatkertben született -hasonló életkorú- kis nőstény oroszlán  lett a társa, akivel ezidáig parkunk karantén épületében éltek.

Most, hogy az állatok  állandóan izgő-mozgó kis kamasszá váltak, már egy saját terjedelmes kifutórendszert kaptak, ahol már a  látogatóink is megtekinthetik őket.

Fotós:                                     

Mázli, az ukrán kis oroszlán elmúlt 8 hónapja pár percben:

https://www.dropbox.com/s/8d9lu7bcx9krkjx/20230403-Menekitett_kisoroszlan_es_tarsa.mp4?dl=0
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában