Nyíregyháza

2023.04.25. 15:25

Még komfortosabb lesz a Kertváros

Tovább fejlesztik Nyíregyháza közlekedési infrastruktúráját, jó ütemben halad a kivitelezés.

Fotó: Gazdag Mihály

A tervezett ütemben halad a Tiszavasvári út és a Derkovits utca csomópont fejlesztése – hangzott el keddi, városházi sajtótájékoztatón.
A város önkormányzata konzorciumban együttműködik a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel a TOP-pályázat megvalósításán, a projekt sikeréért a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. dolgozik. A száz százalékos európai uniós támogatás összege bruttó 855 millió forint.
A Derkovits utcai, Csalitos utcai csomópontokban 2x2 két forgalmi sávot és jelzőlámpás forgalomirányítást alakítanak ki.

– Örömteli, hogy helyi kivitelezők járulhatnak hozzá a Kertvárosban élők, a nyíregyházi lakosok és az áthaladó közlekedők komfortérzetének javulásához. A város folyamatosan fejlődik, ezt támasztják alá a közlekedési infrastruktúrát tovább javító beruházások. Köszönjük a türelmet: hozzászokhattunk már, hogy hónapig fennakadást okoz az átalakítás, az újítás, de utána hosszú évekig, évtizedekig élvezhetjük majd az előnyeit – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

  – Választókerületem fontos része a Kertváros, ahol egyre többen, közel tízezren laknak. Ugyanakkor a Tiszavasvári járásban élők (akik mintegy 30 ezren vannak) is ezen a csomóponton keresztül jutnak be a városközpontba. Ezért is van óriási jelentősége a Tiszavasvári út és a Derkovits utca csomópont fejlesztésének. Az is pozitívum, sokan dolgoznak az ipari parkban, nekik is komfortosabb lesz a közlekedés – fűzte hozzá dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában