Televízió

2023.05.14. 09:28

Aki mindenből tréfát csinált

Máthé Erzsi humorral oldotta fel élete nagy kihívásait.

Máthé Erzsi

Forrás: Archív fotó: MTI

Rajongással szerette a szakmáját, segítette a kezdőket és mindenből tréfát csinált, még akkor is, amikor a sors nem volt hozzá kegyes. Máthé Erzsire, a Nemzet Színészére pályatársai, Pásztor Erzsi és Balázs Péter emlékeztek a közmédia műsoraiban, míg az MTVA Archívuma videós összeállítással tisztelgett a közelmúltban elhunyt színművész előtt.

Máthé Erzsi nem akart ünnepelt színésznő lenni, de tehetsége és a sors úgy hozta, hogy mégis azzá vált. Minden jelentős díjat megkapott: érdemes és kiváló művész, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzet Színésze lett, de ami a legfontosabb: a közönség kedvence volt, bármilyen szerepet is játszott. Pályatársai a Duna és az M5 műsoraiban idézték fel emlékeiket a május 8-án elhunyt színművészről.

„Nagyágyú volt a szakmában, a szó nemes értelmében. Mindig ünnep volt vele találkozni. Amikor először letegezett, nem kisétáltam, valósággal kirepültem a Nemzeti Színházból. Rengeteget adott a fiataloknak, nekem ő a példaképem főiskolás korom óta” – méltatta Pásztor Erzsi a Duna Almárium című műsorában a Nemzet Színészét. A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművész megjegyezte, a szakmai eszmecserén túl a magánéletükben is kikérték egymás véleményét. Válásukkor egymás támaszai lettek, a humor sok nehézségen átsegítette őket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában