Autó

2023.05.13. 07:59

Frissít a Peugeot

Három év után teljes körűen megújul a Peugeot 2008.

A tervezők precízen szem előtt tartották a városi szabadidőjármű legsikeresebb részleteit: a formatervre és az elektromos hajtásláncra fordították a legnagyobb energiát, de a digitális tartalmak is bővülnek.
Egy népszerű modellt sok szempontból nehezebb felfrissíteni, mint egy bukdácsolót, márpedig a második generációs Peugeot 2008 igazi sikermodellnek bizonyult. A 2019-es bevezetését követően stabilan őrizte dobogós helyét a városi szabadidőjárművek európai ranglistáján; 2021-ben egyenesen a legkeresettebb B-SUV volt a kontinensen.

 


Három és fél év alatt közel 700 ezer példányban talált gazdára, ennek több mint egy tizedét az akkumulátoros elektromos verzió, az e-2008 tette ki. Ez utóbbi évről évre nagyobb népszerűségnek örvendett, tavaly már minden hatodik Peugeot 2008 helyi károsanyag-kibocsátástól mentes hajtáslánccal került forgalomba Európában.
A Peugeot cég története Jean-Pierre Peugeot-val kezdődött, aki textilipari tevékenységbe kezdett. Munkája eredményeként fiaira, Jean-Pierre és Jean-Frédéric Peugeot-ra egy kelmefestő műhelyt, egy olajüzemet és egy malmot hagyott. A két fiú 1810 körül átalakította a Montbéliard melletti malmot, és hengerelt acél gyártásába fogott. A Peugeot Frères nevű cég eleinte rugókat, fűrészlapokat, kéziszerszámokat, valamint kávédarálókat és női szoknyaabroncsokat készített. 1885-ben fordulat állt be a cég profiljában: megjelent a járműipar. 1904-ben a Párizsi Autószalonon mutatták be az új egyhengeres Bébi-Peugeot-t, amely igazi népautó lett. Így kezdődött a sikertörténet...

KM


Fotók: Peugeot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában