Kamara

2023.05.09. 11:30

Változó hangulatban az iparosok

Szomorkásan indult az iparos gyűlés hétfőn a Tirpák Csárdában.

Egy perces néma felállással emlékezett meg a Nyíregyházi Szolgáltató Ipartestület tagsága az egyesület korábbi alelnökéről, a tavaly decemberben elhunyt Géresi Józsefről. A nagy múltú ipartestület idei első közgyűlését ezúttal is Gyekis Árpád elnök vezényelte le, s a rendezvény ímmár örömteli folytatásaként kitüntetéseket adott át az arra édemes iparosoknak. 


A nyíregyháziak javaslatát elfogadva az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) a Magyar Kézművesség Díj arany fokozatát adományozta Rácz Imre mezőgazdasági gépszerelő vállalkozó(a NAK megyei elnöke), Borbély József autószerelő, Helebrant András Karosszéria lakatos és fényező mester, Harsányi Ferenc karosszéria lakatos mester és Gutyán György autószerelő mester részére.
A Magyar Kézművesség Díj ezüst fokoztát vehették át: Ignáczi Sándorné órás és ékszerjavító, Maleczki Sándor karosszéria lakatos és fényező mester, valamint Poór János esztergályos mester, utóbbi a 40 éves kisipari-vállalkozói munkájáért kitüntető emléklapot is megkapta. 
A közgyűlés egyhangú szavazással választotta meg az elnökség soraiba - Géresi József megüresedett helyére - Valent János karosszérialakatos mestert, a nyíregyházi Autó Valent Kft. alapítóját. 
Nincs könnyű pénzügyi helyzetben az ipartestület, mivel csökkenő bevételei mellett a fenntartási, működési költségei jelentősen emelkedtek ismertette a pénzügyi helyzetet a 2022. év költségvetési tervezetről tartott beszámolójában az egyesület elnöke, Gyekis Árpád.  

Borítókép: A kitüntetett iparosok (balról) Poór János, Harsányi Ferenc, Gutyán György, Ignáczi Sándorné, Helebrant András, Borbély József, Rácz Imre és az elnök Gyekis Árpád | Fotó: Galambos Béla              

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában