Nyíregyháza

2023.06.25. 17:35

Növénytermesztő-gépész végzettségű öregdiákok találkoztak

Az egyik tanuló elhozta az ellenőrző könyvét, amibe most, negyven évvel később egy osztályfőnöki dicséret is belekerült.

Az Északi Agrárszakképzési Centrum Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban találkoztak nemrégiben az 1983-ban végzett III. B osztály tagjai. A növénytermesztő-gépész végzettségű öregdiákokat Zsíros László igazgatóhelyettes tájékoztatta az intézmény jelenlegi képzési struktúrájáról. Az egykori osztályfőnök, Barsy Csabáné felidézte, milyen harmonikus viszony jellemezte akkoriban a tanárok és a diákok együttműködését a kölcsönös tisztelet és megbecsülés jegyében.

Bejárták az intézményt

A jubileumi osztálytalálkozón számtalan élményt idéztek fel a tanítási órákról, az iskola szépítéséről, a gyakorlati foglalkozásokról, a szabadidős programokról, a sportról, a kollégiumi életről, majd a családra, gyerekekre, unokákra és nem utolsósorban a szakmára, a technikai fejlődésre terelődött a szó. Az egyik diák elhozta az ellenőrző könyvét. Sok szép érdemjegy pihent a lapokon, de a szülői értekezletek témái is kikukucskáltak a könyvecske lapjaiból. Most, negyven évvel később, egy osztályfőnöki dicséret is belekerült, a jelenlévő tanárok kézjegyével hitelesítve!

A vendégek bejárták az elméleti és a gyakorlati oktatás, a kollégium, a kertészeti, az állattelepi, a gépészeti helyszíneket, elismerően bólogattak a korszerű gépek, a jól felszerelt tantermek, az informatikai eszközök és a kényelmes kollégiumi szobák láttán. A mezőgazdasági szakmákat élethivatásul választók emléklapot vettek át Zsíros Lászlótól és a főszervezőtől, majd megígérték, hogy öt év múlva ismét visszatérnek a Vayba.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában