Nyíregyháza

2023.06.16. 07:00

Újabb egységes alapkiképzés kezdődött Nyíregyházán

Nyolcadik alkalommal kezdődött Egységes Alapkiképzés az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Területvédelmi Zászlóaljánál Nyíregyházán, a Damjanich laktanyában.

A bevonulás napján, június 12-én az adategyeztetést és a szerződéskötést követően az újonc katonák megkapták a kiképzésükhöz szükséges ruházati felszerelést, a beöltöztetés után pedig munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatásban részesültek. Kiképzésük negyven napból áll, amelyből öt hét alapkiképzés, egy hét adminisztrációs hét, két hét pedig lövész alapozó felkészítés lesz – tájékoztatta lapunkat a területvédelmi ezred.

Kiemelték: a bevonulók a következő hetekben elsajátítják majd a katonai szolgálat megkezdéséhez szükséges legfontosabb katonai ismereteket és alaki fogásokat, egészségügyi, műszaki, harcászati, híradó, jogi-hadijogi és katonai tereptanismereteket.

Az alapkiképzés záróvizsgával és ünnepélyes eskütétellel zárul, ezután kezdik meg a katonák tényleges szolgálatukat az ország különböző alakulatainál.

Aki a katonai pályát választja, fontos, hogy valóban hivatásként tekintsen rá, hiszen egy életre szóló elköteleződést jelent.

A bevonultak számára az egységes alapkiképzésen részvétel lehetőséget biztosít arra, hogy a kiképzés végére a fegyveres harc alapfeladataira kiképzett, a katonai szolgálat normáit ismerő és követő, a szolgálattal járó fizikai terhelések elviselésére képes katonákká válhassanak. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában