Nyíregyháza

2023.07.06. 13:54

Akadálymentesített koncert

Forrás: Fotók: Barba Negra

Hazánk első, teljesen akadálymentes rockkoncertjét a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete szervezte meg. A látás-, hallás- és mozgássérültek csoportját a budapesti Barba Negra fogadta július 1-jén, az Ismerős Arcok zenekar koncertjén. 

Forrás: Fotók: Barba Negra

Demeter-Szabó Ildikó jelnyelvi tolmácsolással kísérte a dalok szövegeit a hallássérültek számára, míg Gazdik Kati audionarrátor fülmonitoron narrálta a látássérülteknek a színpadi történéseket – mindketten a Narradívák munkatársai. A koncertre közel százan érkeztek az ország minden részéről – mondta el lapunknak Nemes-Nagy Tünde egyesületi elnök. Az esemény szervezője elárulta: azért esett a választás az Ismerős Arcokra, mert az együttes egyik tagja, a kiváló szaxofonos Tánczos István is látássérült. A szervezők hitvallása, hogy a társadalom szemléletét a fogyatékossággal élők formálják azáltal, ha önmaguk is részesei a társadalmi körforgásnak. 

Forrás: Fotók: Barba Negra

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában