Levelek

2023.07.29. 09:45

Az utolsó percekben éhezett meg a ponty

M. Magyar László

Sőrésné Varga Ildikót a második helyre segítette a ponty

Fotó: Sveda Tamás

Az elmúlt vasárnap tovább folytatódott a Leveleki-víztározó északi gátján a Halcatraz-Aventus versenysorozat, a methodbajnokság első fordulóját rendezték meg. Mint Sveda Tamás főszervező az egyik közösségi oldalon hírül adta, az etetéseknek köszönhetően nagy számban megjelent a keszeg az északi gátnál, s már a fogások is arról árulkodtak, hogy a keszeg a fő hal, és nem a kárász. A szervezők és a horgászok a leginkább talán annak örültek, hogy megjelentek a víztározó gyöngyszemei, a hatalmas dévérek is. 
A bónuszhalakból sem volt hiány, több 10–14 kilogrammos amur és 9–11 kilogrammos ponty is horogra akadt. Sőrésné Varga Ildikó az utolsó 10 percben akasztotta meg a halát, illetve a fárasztás után partra is hozta a termetes pontyot, igazolva, hogy a gyengébbik nem is megállja a helyét a vízparton. Még nem dőlt el semmi a horgászok között, vasárnap, július 30-án ugyanis következik a második forduló, lehet még csatlakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában