Nyíregyháza

2023.07.27. 14:49

Fórum a vadászatról, a vadgazdálkodásról

Vadászok szállták meg csütörtök délután a vármegyeházát, ugyanis ennek a nyíregyházi patinás épületnek a dísztermében rendezték meg a Nimród-fórum hetedik állomását. A népszerű vadászújság elindított a közelmúltban egy sorozatot, s hazánk több településén rendez a vadászat időszerű kérdéseiről tanácskozást.

Szon.hu

Fotó: Sipeki Péter

A nyíregyházi fórumon Román István vármegyei főispán és ifj. Plavecz János, az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Területi Szervezetének elnöke köszöntötte a vendégeket, akik ezt követően több előadást hallgathattak meg. Szó volt a vármegyébe érkezett pályázati pénzekről és azok felhasználásáról, illetve a közeljövő pályázati lehetőségeiről. Az érdeklődők átfogó képet kaphattak a Vadgeo rendszerről, amit vármegyénkben a kormányhivatal, a rendőrség és a vadászkamara hozott létre annak érdekében, hogy minél gyorsabban lehessen intézkedni vadbalesetek esetén. A fórum foglalkozott a kutyák egészségével is, a lepkeszúnyogok által közvetített betegségekről, például többek között a szívférgességről tudhattak meg többet a jelenlévők.

Természetesen hamarosan bővebben is beszámolunk majd az egyes témákról portálunkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában