Nyíregyháza

2023.07.30. 14:40

Titkos szavazáson dönthetnek

Megyénk öt kórházában adhatják le voksaikat az orvosok.

Szon.hu

Augusztus 1–15. között tartják a Vármegyei Etikai Bizottságok választását az egészségügyben. A folyamatot a vármegyei irányító intézmények és a budapesti centrumkórházak szervezik az Országos Kórházi Főigazgatóság közreműködésével, az orvostársadalom közvetlenül, titkos szavazáson dönthet a szakmai-etikai kérdésekben meghatározó testületek összetételéről. A választáson az orvostársadalom közbeiktatott küldöttek nélkül, a saját soraiból választhatja meg azokat a kollégákat, akik a benyújtott etikai panaszok alapján meginduló eljárások során érvényre juttatják a szakmai-etikai szabályokat.

Tíz jelöltre voksolhatnak

A szavazókörök a vármegyékben és Budapesten eltérő időpontokban és helyszíneken tartanak nyitva, hogy a jogosultak minél szélesebb köre leadhassa voksát. A választást az ún. kislistás választás szabályai szerint bonyolítják le, azaz a szavazólap abc-sorrendben tartalmazza a megválasztható személyek nevét, minden arra jogosult legfeljebb 10 jelöltre szavazhat. Szabolcs-Szatmár-Beregben Nyíregyházán, Nagykállóban, Mátészalkán, Fehérgyarmaton, Kisvárdán a kórházakban adhatják le a szavazásra jogosultak a voksaikat augusztus 1-én, 8-án és 14-én 8–16 óra között. A jelöltekről és a szavazás menetéről a www.szszbmk.hu oldalon tájékozódhatnak az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában