Sajtótájékoztató

2023.07.28. 14:29

Titoktartást vállalva is megnéznék a szerződést

Az új nyíregyházi akkumulátorgyárról tartott sajtótájékoztatót Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Babosi György, a Szövetségben Nyíregyházáért frakció momentumos önkormányzati képviselője pénteken.

Lengyel Nóra

Schmuck Erzsébet kifejtette az álláspontjukat, miszerint nem szeretnének akkumulátorgyárat Nyíregyházára. Ugyanis az akkumulátorgyártás az e-mobilitás egyik legszennyezőbb ága, hatalmas víz-, energia- és területigénye van – ezekre inkább a mezőgazdaságban lenne szükség. Hazánkban már így is nagyon sok ilyen gyár van, amelyek zajjal és környezetszennyezéssel járnak. Semmilyen gazdasági érdek nem írhatja felül az egészséges környezethez való jogot. 

Babosi György elmondta, hogy szerződéskötés előtt szeretnék megnézni, akár titoktartás aláírásával is, hogy milyen garanciákat vár el a városvezetés az akkumulátorgyártól, és kérik azt is, hogy adjanak kellő felvilágosítást a lakosság számára a gyár működéséről, és kérdezzék meg a helyieket: szeretnék-e, hogy akkumulátorgyár települjön a városba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában