Nyíregyháza

2023.08.28. 10:00

Facsemete-ajándék a nyíregyháziaknak

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A megyeszékhely önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. ismét meghirdeti az Újéletfa-akciót, melyben facsemetét ajándékoznak a nyíregyházi gyermekeknek és családjaiknak.

2014-ben néhai dr. Adorján Gusztáv önkormányzati képviselő ötlete valósult meg, azóta hagyománnyá vált a kezdeményezés. Ennek révén már közel 500 facsemetével gyarapodott a város faállománya.

Az akciónak köszönhetően azok a családok is részt vehetnek ennek a szép hagyománynak a felelevenítésében, akiknek nincs kertje, vagy egyszerűen szeretnének gyermekeik tiszteletére közterületen, közösségben fát ültetni. A program az önkéntességen alapul, a szülők a gyermekek születési anyakönyvi kivonatának és lakcímkártyájának másolatával jelentkezhetnek az akcióra.

Jelentkezési határidő: szeptember 30.

A 2022. július 1. és 2023. július 31. között született gyermekek családjainak várják a pályázatát a [email protected] email címre. A pályázati adatlap a nyirvv.hu/letölthető nyomtatványok weboldalról letölthető.

Az Újéletfa akcióhoz kapcsolódó pályázati adatlap letöltési linkje helyesen:

http://nyirvv.hu/assets/nyomtatvanyok/%C3%9Aj%C3%A9letfa_-_P%C3%A1ly%C3%A1zati_adatlap.pdf

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában