Tarpa

2023.08.29. 12:46

Kitárult egy új élet kapuja

Miklós István

Vadonatúj otthonokban költözhetett a Gondviselés Háza – Kikelet Otthon 84 fogyatékkal élő lakója Tarpán és Gacsályon. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében indult projekt célja hét támogatott lakhatást biztosító épület megépítése és felújítása volt. Az új ingatlanokkal a Gondviselés Háza – Kikelet Otthonának lakói kezdhetik meg az önálló életüket.

Hasulyó Szabolcs, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vármegyei kirendeltségének igazgatója a projekt keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a program az épületek kialakítása mellett az önálló életre is felkészítette a fogyatékkal élőket.
– Az ingatlanok akadálymentesítettek, a legmodernebb igények szerint készültek. A projektben két mikrobuszt is beszereztünk, megkönnyítve ezzel a lakók szállítását. A járművek szintén akadálymentesítettek – tudatta az igazgató.

További részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában