Máriapócs

2023.08.06. 11:44

Sok-sok régi baráttal találkozhattak

Ismét megrendezték a Máriapócsról elszármazottak találkozóját.

Szon.hu

Újra találkozhattak a Máriapócsról elszármazottak július 22-én a településen élőkkel: rokonaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel. A találkozót megtisztelte jelenlétével Pásztor Károly nyugalmazott pápai prelátus, Máriapócs díszpolgára, dr. Mosolygó Péter, a máriapócsi nemzeti kegyhely igazgatója, Kiss András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés tagja, valamint a helyi önkormányzat képviselő-testületének tagjai. 
Délelőtt a kulturális központban Papp Bertalan, a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, a vendégeket, a megjelent díszpolgárokat. Ahogyan fogalmazott A padlás című musical szavaival: „Mert kell egy hely…” 
– Hazahívtuk a Máriapócsról elszármazottakat. Sokan több száz kilométert is utazva hazajöttek, s mi nagy-nagy szeretettel vártuk őket egy gyönyörű nap alkalmából – jelentette ki a település vezetője.

Bemutatkoztak az egyesületek 

Az üdvözlő és köszöntő gondolatok után Oszlávszki József „Kép a falon – Kedvenc helyeim Máriapócson” című fotókiállítását nyitották meg. Az alkotót és a kiállítást Komiszár János, Máriapócs díszpolgára, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Csokonai-díjas festőművész méltatta. Ezután bemutatkoztak a város civil egyesületei. A Vigyázzunk Egymásra Egyesület három költő tagja saját versét szavalta el. Balázs Csabáné, az egyesület elnöke, Máriapócs díszpolgára pedig beszélt sokféle tevékenységükről, a szívpárnakészítésről is, amellyel a mellműtéten átesettek gyógyulását segítik. 
A bemutatkozások után lehetőségük volt a vendégeknek a város látványosságait megtekinteni. A közös ebédet a Szent II. János Pál pápáról elnevezett téren fogyasztották el a vendégek és a helybeliek, majd a meghívott előadók mellett Vonáné Pásztor Éva, a Máriapócsi Művelődési Ház és Városi Könyvtár igazgatója vezetésével a nyugdíjas-egyesület tagjai énekükkel, a Fodorinda csoport pedig táncával szórakoztatta a résztvevőket. Délután nagy élményt jelentett a gyermekek és felnőttek számára egyaránt a kisvonattal megtett körút. A résztvevők visszajelzései arról árulkodtak, hogy jól érezték magukat, örömmel beszélgettek a sok-sok ismerőssel és baráttal, szép és megható élményekkel távoztak. Szívesen jönnek majd újra, mert jó volt együtt lenni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában