Szakoly

2023.08.20. 17:53

Szent István tiszteletére emeltek új templomot

Szent István királyunk tiszteletére építettek Szakolyban új templomot , melyet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök vasárnap szentelt fel.

Szon.hu

Az újonnan épülő templom elődjét 1949-ben szentelték fel, de a tornyot csak évtizedekkel később,1996-ban építették hozzá. Az építés idején a szegényes anyagfelhasználás, a nem megfelelő talaj és a torony dőlése miatt a templom statikailag életveszélyes állapotba került, és már nem lehetett helyreállítani.

 

– Ezért tavaly elbontották a templomot. A helyére a hagyományokat követve egy modern, a mai kor igényeinek megfelelő templomot építettek – tudtuk meg Bakó Sándortól, a az egyházközség plébánosától.

Az ünnepi szentmisén jelen volt dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Belicza László, a Dél-nyírségi Kistérségi Többcélú Társulás elnöke, Kállósemjén polgármestere, Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Bacskai Erzsébet, Szakoly polgármestere, Bakó Sándor, az egyházközség plébánosa, továbbá Béres Nándor egyházmegyei gazdasági igazgató.

 

További részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában