Tunyogmatolcs

2023.08.23. 07:00

Szórakozás és jótékonykodás

Színvonalas programokkal készül az egyházközség a vasárnap délutáni jótékonysági rendezvényre.

Szon.hu

A Matolcsi Református Egyházközség jótékonysági rendezvényén a Szatmári Szín-Ész Kör „SZÉK” diákjai is fellépnek Széles Szabolcs pedagógus vezetésével augusztus 27-én délután Tunyogmatolcson

Forrás: Fotó: Kiss Ferencné

Ebben az évben is megszervezi a Matolcsi Református Egyházközség azt a jótékonysági rendezvényét, amelynek a bevételét és a további felajánlott adományokat az épületeinek folyamatos felújítási munkálataira fordítja. 
Negyedik alkalommal 
Az első ilyen jellegű program 2019-ben volt, a következő évben a műsor a vírusjárvány miatt elmaradt. Az idén augusztus 27-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a jótékonysági délután, amelynek ismét a Tunyogmatolcsi Művelődési Ház és Községi Könyvtár ad otthont. Ez lesz tehát a negyedik ilyen alkalom, amelyen a helyi szerveződéseken és óvodásokon kívül más települések művészei is fellépnek. 
A térség együttesei 
Az eseményre ellátogatók megtekinthetik a tunyogmatolcsi óvoda növendékeinek táncprodukcióját, a TIKSZE néptánccsoport bemutatóját, Veress Zoltán tárogatóművész előadását, de emellett a színpadra lép a Milotai Férfi Népdalkör egy szatmári népdalcsokorral, a Géberjéni Református Egyházközség a Juliska és Mariska a padon című komédiával nevetteti meg a nagyérdeműt, míg a Szatmári Szín-Ész Kör „SZÉK” tagjai pedig a Nóti Károly: Madame Szabin elrablása című darabot mutatják be Széles Szabolcs pedagógus vezetésével. 
A jeles alkalmat a szokásos tombolasorsolás zárja, amelyen értékes nyeremények várják a szerencsés nyerteseket. 
Belső festési munkálatok 
A Matolcsi Református Egyházközség szinte minden alkalommal sikeresen teljesítette a célkitűzéseit, az adományokból ugyanis megújult már a templom külseje, sikerült felújítani és működőképessé tenni a toronyórát, a mostani jótékonysági esemény bevételéből pedig az egyházközség a templom belső festési munkálatait szeretné befejezni, valamint az imaház energetikai korszerűsítése is a tervek között szerepel. 
A színvonalas műsorokkal készülő egyházközség minden érdeklődőt – még a környező településeken élőket is – szeretettel vár. Az általában telt házas rendezvényekről a nemes célokat támogató vendégek minden alkalommal feltöltődve, remek hangulatban térnek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában