Iskola

2023.08.09. 13:50

Tanévkezdés egyenlőbb esélyekkel

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: MW/Unger Tamás

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorkász Szolgálat Alapítvány idén is meghirdették nyári tanszergyűjtéseiket, hogy iskolatáskával és írószerekkel segíthessék a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat. A Magyar Református Szeretetszolgálat célja 1358 kisdiák támogatása, akik között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél elhelyezett diákok, a háború elől elmenekült tanulók, valamint határon túli magyar fiatalok is szerepelnek – olvasható a felhívás a Tiszántúli Református Egyházkerület honlapján. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat hosszú évek óta minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját. A „Radírozzuk ki a különbségeket!” címet viselő kampány célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családok számára megkönnyítse a tanévkezdést és csökkenteni tudja a kiadásokat. Az idei célkitűzés, hogy 1358 diák tanévkezdését segítse adományával a Magyar Református Szeretetszolgálat. A támogatott diákok között nemcsak magyar, hanem erdélyi, kárpátaljai és délvidéki gyermekek is szerepelnek, valamint közel száz, nevelőszülőknél élő gyermek is részesülne tanszercsomagban.

Pénzadománnyal és újonnan megvásárolt tárgyi adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni a júliusban és augusztusban zajló gyűjtőakcióhoz. Amire a legnagyobb szükség van: iskolatáska, füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, vonalzó, tornazsák, körző. A tárgyi felajánlások július 17-től leadhatóak személyesen a Magyar Református Szeretetszolgálat országos irodáiban, valamint augusztus folyamán országszerte több városban áruházi gyűjtéseken is lehet támogatni a kezdeményezést, ezek időpontjai és helyszínei már megtalálhatóak az alapítvány honlapján. Aki személyesen nem tud ellátogatni a gyűjtőpontokra, annak lehetősége van anyagi felajánlással segíteni a tanszergyűjtést, és a beérkező összegből a Szeretetszolgálat munkatársai vásárolják meg a hiányzó termékeket. A kezdeményezés támogatható az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével, valamint banki átutalással az alapítvány 10702019-85008898-51100005-as bankszámlaszámára (közlemény: tanszer). Az összegyűlt adományokat még az iskolakezdés előtt eljuttatja a Szeretetszolgálat a rászoruló családok számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában