Vaja, Rohod

2023.09.30. 09:34

Megújult Vaja-Rohod és Medgyesegyháza vasútállomás

Szon.hu

A Magyar falu program keretében, a MÁV beruházásában megújult Vaja-Rohod és  Medgyesegyháza vasútállomás - közölte a vasúttársaság szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint 2021 augusztusában jött létre támogatási szerződés a Miniszterelnökség és a MÁV között, amelyben rögzítették, hogy a Magyar falu program keretében a vasúttársaság 2 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást használhat fel vasútállomások fejlesztésére.

Mád, Szany-Rábaszentandrás, Zichyújfalu, Okány, Biharnagybajom, Csömödér-Páka és Vaja-Rohod után Medgyesegyháza már a nyolcadik helyszín, ahol az utazóközönség kulturált és modern környezetben válthat jegyet, várakozhat - emelték ki.

A Vaja-Rohod vasútállomáson megújult az épület tetőhéjazata és új nyílászárókat építettek be, továbbá az egységes megjelenés érdekében elvégezték a teljes homlokzat karbantartását.

Az utazók tájékozódását megújult táblák, piktogramok segítik, az épület közvetlen környezetét térkővel burkolták. Az állomás területén kamerarendszert telepítettek - sorolták.

Medgyesegyházán klimatizált várótermet és akadálymentes utas WC-t alakítottak ki, a pénztár biztonsági üveget kapott. Az épület bejáratát átalakították. Az utasváróban megújultak ülések és USB-töltős asztal szolgálja a várakozók kényelmét. Az épület környezete térburkolattal, kerékpártárolóval és zöld szigettel gazdagodott - írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában