Nyíregyháza

2023.09.28. 10:18

Pályaorientációs nap volt a nyíregyházi Lippaiban

A fiatalok üzemlátogatáson is részt vettek az Arany Parmen Kft. tiszaberceli almatárolójában.

Tarnavölgyi Gergely

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervezett pályaorientációs napunkra négy általános iskolából összesen kilencven diák érkezett hozzánk, akik megismerkedhettek intézményünkkel és az itt tanulható szakmákkal – mondta lapunknak Ferdinánd Tibor, a pályaorientációs napnak otthont adó Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola igazgatója. 

Négy iskolából érkeztek 

Hozzátette, a diákokért különbuszok mentek az iskolájukba, így Tiszabercelről, Ibrányból, Apagyról és a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tag­intézményéből egy-egy osztályt láttak vendégül. 

Az egész napos rendezvény nyitányaként Ferdinánd Tibor igazgató tartott általános tájékoztatót az intézmény életéről és a 2024/2025-ös tanévben várhatóan induló szakmákról, szakmairányokról. Ezt követően szakmabemutató kisfilmek levetítésével folytatódott a program, majd tájékoztatót hallhattak a résztvevők a „Legyél te is mezőgépész!” programról. A tanulók játékos foglalkozásokon keresztül betekintést nyerhettek az iskolában folyó szakmai munkába: a gazda-, a kertész-, valamint a mezőgazdaságigépész-szakmát a szervezők ezeken a játékokon keresztül szerették volna népszerűsíteni. 
A nyíregyházi program után a diákok a tiszaberceli tanüzembe utaztak el, ahol a termesztőberendezéseket, a gyümölcsöst nézhették meg. A nap zárásaként üzemlátogatáson vettek részt az Arany Parmen Kft. tiszaberceli almatárolójában, ahol a legmodernebb tárolási technológiával ismerkedhettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában